voordelen van Elementor

5 voordelen van Elementor (Pro)

5 voordelen van Elementor; daar hoef ik niet lang over na te denken, want Elementor heeft ontzettend veel voordelen. 😀

Wat is Elementor?​

Denk je nu: Elementor, waar heb je het over? Eerst even wat korte uitleg over wat Elementor precies is.

Elementor is een page builder voor WordPress. Een page builder is een toevoeging aan WordPress waarmee je eenvoudig webpagina’s ontwerpt en bouwt. Het grote voordeel van een page builder is dat je geen kennis van programmeertaal nodig hebt en je gemakkelijk zelf een website bouwt. En dat geldt ook voor non-techies!

Jarenlang gebruikte ik Divi voor het bouwen van websites. Maar de laatste tijd was ik steeds minder tevreden over Divi. Na elke grote update was er wel iets wat niet helemaal goed ging. De stabiliteit en betrouwbaarheid werd er niet beter op. Voor mij reden om over te stappen naar een andere page builder. Op aanraden ben ik Elementor gaan uitproberen. En al snel wilde ik niet meer terug. Elementor werkt snel, heeft een lage leercurve en super veel mogelijkheden. Het is voor mij simpelweg e beste page builder voor WordPress.

Maar wat maakt Elementor nu zo goed? Hieronder zet ik 5 voordelen van Elementor voor je op een rijtje.

5 voordelen van Elementor (pro)​

Voordeel 1: heel veel opties​

Gebruik je de gratis versie van Elementor, dan beschik je over 40+ widgets. Widgets zijn de bouwstenen waarmee je een website bouwt. Onder de gratis widgets vallen de veelgebruikte bouwstenen zoals een tekstblok, een afbeeldingsblok en een knop. Voor een simpele basis website heb je hier waarschijnlijk wel voldoende aan.

Maar voor een kleine investering van $ 49 per jaar koop je een licentie voor de Pro versie van Elementor; en dan gaan er heel veel deuren voor je open. Niet alleen krijgt je er 50+ extra widgets bij – waaronder een hele handige formulieren-widget  – je kunt ook gebruik maken van de theme builder en de pop-up builder. Dit zijn functionaliteiten waarvoor je bij de meeste page builders extra plug-ins nodig hebt, maar die bij Elementor Pro gewoon zijn inbegrepen. 

Maar niet alleen de bouwmogelijkheden zijn enorm, ook de design-opties zijn bij Elementor heel uitgebreid. Bij de Pro versie zijn 300+ templates inbegrepen. Daarnaast kun je alles wat je wilt aanpassen naar jouw eigen wensen. Denk niet alleen aan layout, kleuren en typografie, maar ook aan dingen als achtergronden, overlays, animaties, marges & padding, foto-filters, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Te veel om op te noemen. 🙂

Voordeel 2: live editing​

Een tweede voordeel is dat Elementor werkt met live editing. Dit houdt in dat je tijdens het bewerken van je website direct ziet wat het resultaat is van de wijzigingen die je aanbrengt. Wanneer je een pagina wilt bewerken, zie je de hele pagina in je beeldscherm met aan de linkerkant het bewerkingsscherm. Alles wat je in het bewerkingsscherm aanpast, zie je direct terug op de pagina. Of dit nu tekstwijzigingen zijn of wijzigingen in de opmaak. 

Bij Elementor hoef je dus niet telkens te switchen tussen de front-end en de back-end van je website. Nu zijn er meer page builders die op deze manier werken (waaronder Divi en Beaver Builder), maar bij Elementor is het – naar mijn mening – net allemaal wat overzichtelijker en gebruikersvriendelijker. En het gaat ook allemaal nog eens lekker snel!

Voordeel 3: theme builder​

Bij een WordPress website MOET je gebruik maken van een WordPress thema. Een thema is eigenlijk niets meer dan een verzameling bestanden die het design van je website regelen. In het thema leg je onder andere vast welke kleuren en lettertypes je op de website wilt gebruiken en hoe je header en footer eruit moeten zien. Bij de meeste thema’s loop je echter tegen beperkingen aan omdat je niet alles helemaal naar jouw wensen kunt aanpassen.

Daar heeft Elementor wat op gevonden: de Elementor theme builder. Met de theme builder maak je als het ware jouw eigen thema. Je ontwerpt je eigen headers en footers, single pagina’s en archiefpagina’s. Ook heeft het een theme style functie; hiermee kun je stijlen instellen voor body, headings, buttons, afbeeldingen en formulieren. Voor dit alles heb je dus helemaal geen zwaar thema meer nodig.

Maar omdat je nu eenmaal een thema geactiveerd moet hebben binnen WordPress, heeft Elementor het thema “Hello” geïntroduceerd. Dit is een lichtgewicht, uitgekleed thema. Het enige wat je in dit thema instelt zijn je logo en favicon. De rest regel je met Elementor Pro. 

Voordeel 4: formulieren-widget​

Een formulieren plug-in installeren op je website is met Elementor Pro verleden tijd. Formulieren bouw je heel simpel zelf binnen Elementor met de formulieren-widget. Heb je een eenvoudig contactformulier of inschrijfformulier nodig? Of een uitgebreid formulier om allerhande info te verzamelen? Het kan allemaal met Elementor.

Bij het opbouwen van het formulier kun je kiezen uit verschillende soorten invulvelden, zoals tekst, e-mail, url & checkbox. Verder kun je invullers ook de mogelijkheid geven om bestanden te uploaden.

Aan het formulier koppel je vervolgens verschillende acties. Stel in dat het ingevulde formulier in jouw inbox terechtkomt, stuur de bezoeker na invullen door naar een bedankpagina of regel dat de gegevens van de bezoeker direct doorgesluisd worden naar je e-mailmarketing systeem. Dit laatst werkt super simpel en goed doordat Elementor een directe integratie heeft met bijvoorbeeld ActiveCampaign en MailChimp. Nog een voordeel! 😀

Sinds kort biedt Elementor de mogelijkheid om ook multi-step formulieren in te richten. Vraag je je bezoeker om heel veel informatie, dan kun je nu je formulier overzichtelijker maken door deze op te delen in verschillende stappen. 

Voordeel 5: pop-up builder​

En last, but zeker not least, Elementor Pro heeft een geweldige pop-up builder. Dus weer een extra plug-in die de prullenbak in kan. 😀

Met de pop-up builder bouw je alle soorten van pop-ups: fly in, full screen, hello bar, bottom bar, classic, slide-in and more… 

Bij het bouwen maak je gebruik van alle widgets die inbegrepen zijn in Elementor Pro. Je kunt de layout en het design dus helemaal naar jouw eigen hand zetten.  Daarna voeg je condities en triggers toe die bepalen waar en wanneer de pop-up moet verschijnen.

Wat zijn jouw ervaringen met Elementor?​

Zoals je hebt kunnen lezen, ben ik erg enthousiast over Elementor. En ik kan echt elke ondernemer aanraden om met deze page builder te gaan werken.

Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen met Elementor zijn. Laat hieronder gerust een reactie achter.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top