E-mailmarketing inrichten

Als technisch virtual assistant kan ik je helpen met het inrichten van je e-mailmarketing. Denk daarbij aan het inrichten van je account, het aanmaken van nieuwsbrief- en e-mail templates, het aanmaken van lijsten & tags, het versturen van campagnes & het inrichten van geautomatiseerde workflows.

Ik werk daarbij voornamelijk met MailerLite, maar gebruik je ActiveCampaign of MailBlue, dan is dat geen probleem en help ik je graag.

Wat is MailerLite?

MailerLite is een van de snelst groeiende e-mailmarketing tools en mijn persoonlijke favoriet! Je kunt MailerLite gebruiken voor het maken van professionele campagnes, landingspagina’s, pop-ups, geautomatiseerde workflows en meer.

Laat de naam je niet misleiden. MailerLite is absoluut geen “Lite” tool en zit bommetjevol handige functionaliteiten – en dat staat de gebruiksvriendelijkheid niet in de weg.

OnlineTechie - e-mailmarketing inrichten - MailerLite

Dit is wat MailerLite er zelf over zegt:
The dictionary defines Lite as “Denoting a simpler or less challenging version of a particular thing.” We believe in a customer-friendly approach that removes complexity while still offering advanced features.
(Het woordenboek definieert Lite als “Een eenvoudigere of minder uitdagende versie van een bepaald iets”. Wij geloven in een klantvriendelijke aanpak die complexiteit wegneemt en toch geavanceerde functies biedt.)

Belangrijkste functionaliteiten van MailerLite

E-mail campagnes

Iedereen kan met MailerLite nieuwsbrieven ontwerpen als een pro! Je hoeft alleen maar e-mailblokken te slepen en neer te zetten waar je maar wilt. De kant-en-klare blokken ondersteunen verschillende ontwerpen, video, sociale media en dynamische inhoud.

E-mail automations

Geautomatiseerde e-mails begeleiden jouw klanten tijdens elke stap van hun reis – vanaf het moment dat ze je leren kennen tot de conversie en verder. Stel je workflows één keer in om de juiste klanten op precies het juiste moment te bereiken.

Landingspagina's & websites

Je bent officieel een web designer! Met MailerLite kun je professionele landingspagina’s (en zelfs hele websites) bouwen met behulp van de handige gratis drag & drop builder. Ontwerp je lay-out, start een blog, voeg wachtwoordbeveiliging toe en nog veel meer.

Formulieren & pop-ups

Converteer je website bezoekers in nieuwsbrief abonnees met de handige formulieren en pop-up opties. Kies uit een verscheidenheid aan templates en pas vervolgens je instellingen aan. Iedereen kan met een paar klikken prachtige inschrijfformulieren en pop-ups voor e-mailnieuwsbrieven maken.

Enquêtes

Ontvang waardevolle feedback van je contacten met de handige tool voor e-mail enquêtes. Ontwerp en verstuur je vragen rechtstreeks vanuit MailerLite. Je kiest het enquêtetype en stelt de regels in.

Waarom kiezen voor MailerLite?

Het Privacy Shield – een regeling voor doorgifte van persoonsgegevens vanuit de EU naar de VS – is op 16 juli 2020 ongeldig verklaard door het Europese Hof omdat het onvoldoende bescherming biedt voor inwoners van Europa. Tot nu toe is er nog geen vervanging van het Privacy Shield. Dit betekent strikt genomen dat je online tools die hun data servers in de Verenigde Staten hebben staan – zoals MailChimp en ActiveCampaign – eigenlijk niet zou mogen gebruiken…

MailerLite is een Europese onderneming en hun data centra zijn gevestigd in de Europese Unie. MailerLite is daarmee AVG-proof. En MailerLite biedt handige opties die AVG-gerelateerd zijn; zoals AVG-checkboxes, de optie om gemakkelijk een duidelijk overzicht van contactgegevens te genereren (mocht een contact daar in het kader van de AVG om vragen) en de mogelijkheid om contacten d.m.v. één druk op een knop te “vergeten”, d.w.z. compleet te verwijderen uit het systeem.

Wil jij AVG-proof ondernemen, dan is MailerLite een goede keuze.

MailerLite heeft ten opzichte van andere – vergelijkbare – e-mailmarketing tools een prima prijs-kwaliteitverhouding. Met functionaliteiten voor o.a. campagnes, automations, formulieren & pop-ups, landingspagina’s & websites is het een compleet pakket tegen een betaalbare prijs. Klik hier voor een uitgebreide vergelijking met ActiveCampaign en Mailchimp.

MailerLite heeft trouwens ook een gratis versie. Deze kun je gebruiken tot 1000 contacten. Je mist dan wel een paar handige functies zoals nieuwsbrief templates, custom domeinen, promotionele pop-ups en auto resend, maar ook dan is het nog steeds een krachtige tool. En voor veel (startende) ondernemers zal de gratis versie voldoende zijn om mee te starten.

MailerLite zit super goed in elkaar. Het is overzichtelijk en relatief eenvoudig in gebruik. Dit maakt het een geschikte tool voor alle gebruikers. Ook als je weinig of geen ervaring hebt met e-mailmarketing en niet zo handig bent met de “techniek” van dit soort systemen, zul je met MailerLite uit de voeten kunnen.

Don't make it more complicated than it needs to be!

Werk met mij

Aan de slag

- BASIS -
147
 • inrichten account
 • ontwerp campagne template
 • inschrijfmogelijkheid op website

Aan de slag

- VIP -
297
 • inrichten account
 • ontwerp campagne template
 • inschrijfmogelijkheid op website
 • inrichten 1 korte automation
 • 1 uur 1-op-1 uitleg via Zoom
populair

Verhuisservice

- stap over naar MailerLite -
397 minimum tarief - prijs op aanvraag
 • inrichten account
 • importeren contacten
 • ontwerp campagne template
 • inschrijfmogelijkheid op website
 • inrichten bestaande automations
 • bouwen landingspagina's
 • 1 uur 1-op-1 uitleg via Zoom

Alle bedragen zijn exclusief 21% btw.
Heb je behoefte aan structurele hulp m.b.t. e-mailmarketing, bijvoorbeeld voor het versturen van je nieuwsbrieven, het inrichten van nieuwe automations en het aanmaken van formulieren, pop-ups en landingspagina’s? Dan is een support strippenkaart wat voor jou!
Klik hier om de strippenkaarten te bekijken.

Zelf aan de slag met MailerLite?

Klik dan op de banner hieronder om een gratis account aan te vragen en ontvang 30 dagen gratis toegang tot alle premium functionaliteiten. Na de 30 dagen wordt je account automatisch omgezet naar een gratis account. Je zit dus nergens aan vast.

Scroll naar top

Aan de slag met MailerLite

Gratis Nederlandstalige handleiding