Elementor custom code

Elementor update: Custom Code

Deze nieuwe update van Elementor PRO (versie 3.1) heeft een handige nieuwe functie waar veel gebruikers al lang op hebben gewacht: de mogelijkheid om via Elementor custom code toe te voegen.

Vanaf nu heb je geen extra plug-in meer nodig om stukjes code (zoals de Google Analytics tracking code of de Facebook Pixel) toe te voegen aan je website.

Je kunt deze custom codes nu eenvoudig toevoegen en beheren via het Elementor menu in het WordPress dashboard.

Elementor Custom Code toevoegen

Om custom code toe te voegen, ga je in het WordPress dashboard naar Elementor –> Custom Code.

Vervolgens klik je op de groene button NIEUWE CUSTOM CODE TOEVOEGEN.

  • In het scherm dat nu verschijnt, geef je de nieuwe code een titel, bijvoorbeeld Google Analytics. Deze titel helpt je om dit stukje code in de toekomst gemakkelijk te identificeren.
  • Vervolgens selecteer je de locatie waar de code geplaatst moet worden. Je hebt hierbij 3 keuzes: <head>, <body>-Start en <body>-End; respectievelijk in de header van de pagina, aan het begin van de body tag of aan het eind van de body tag.
  • Indien nodig stel je de prioriteit in. Dit is nodig als je twee stukjes code op dezelfde locatie registreert, zoals de Google Analytics tracking code en de Facebook Pixel die je allebei in de <head> plaatst. Door de prioriteit in te stellen, bepaal je welke van de twee als eerste zal worden geladen. Wil je dat de code van Google Analytics als eerste wordt geladen, dan stel je de prioriteit in op 1.
  • Vervolgens plak je de code in het veld. Dit veld is voorzien van een analyse tool die de code controleert en direct melding maakt van gevonden fouten of problemen. Zo kun je de code corrigeren voordat je deze opslaat.
  • Is de code correct, klik dan rechts op de blauwe button Publiceren om de code op te slaan.
Instellen conditions

In het volgende scherm stel je de regels (conditions) in voor publicatie. Waar wil je dat de code toegepast wordt? Vaak is dit de gehele pagina (entire site). Je kunt via deze regels ook bepaalde pagina’s selecteren of juist uitsluiten.

Nadat je de regels hebt ingesteld, klik je rechtsonder op de groene button Save & Close. Hierna is je code opgeslagen en actief op je website.

Je kunt via het WordPress dashboard (Elementor –> Custom Code) altijd terug naar een bepaalde code om deze te wijzigen.

Vragen over het instellen van Elementor custom code op je website? Laat het me weten via een reactie onder dit bericht.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top