Online leeromgeving laten maken

Jij bent ondernemer en beschikt over een bak kennis. Kennis waar anderen veel van kunnen leren.

Of jij nu business coach bent, fotograaf of pottenbakker….. jij kunt jouw kennis & expertise omzetten in een online cursus of programma waar je anderen mee kunt helpen.

Laat je door de techniek niet tegenhouden. Want daar kun je mij voor inschakelen.

Jij zorgt voor de inhoud; ik regel de techniek.

Online leeromgeving laten maken

De voordelen van een online leeromgeving

Extra inkomstenbron

Het is even een klus om een goede training in elkaar te zetten. Maar dat is eenmalig wat extra werk verzetten. Daarna draait jouw online academie altijd door – ook als jij met vakantie bent – en heb je een steady extra inkomstenstroom.

Flexibiliteit

Je klanten gaan met jouw online training aan de slag op die momenten dat het hen uitkomt. Goed voor de productiviteit. En jij kunt meer klanten helpen dan wanneer je 1-op-1 met hen aan de slag zou gaan. Win-win situatie!

Kosten- & tijdbesparend

Online trainingen aanbieden is goedkoper dan live trainingen geven. Je maakt geen kosten voor locaties en catering bijvoorbeeld. Je hebt geen reiskosten en je werkt lekker vanuit huis of vanuit je eigen kantoor. Super relaxed, toch?

LearnDash of Huddle?

Er zijn heel veel aanbieders van software, plug-ins en platformen voor online cursussen en trainingen: LearnDash, Tutor LMS, KajabiHuddleCourseFlow en nog nog heel veel meer.
Te veel om op te noemen. 🙂

Wat de beste optie is voor jouw online leeromgeving is afhankelijk van jouw wensen. Wil je een omgeving met of zonder community? Wil je de mogelijkheid hebben om quizzen toe te voegen? Wil je je cursisten na afronding een certificaat geven? Allemaal zaken die meespelen bij de keuze voor de juiste software.

Ik maak online leeromgevingen met behulp van LearnDash en Huddle.

LearnDash is een LMS-plugin voor WordPress. LMS staat voor Learning Management System. Met behulp van deze plugin tover jij jouw WordPress website om tot een online leeromgeving. LearnDash heeft enorm veel mogelijkheden en functionaliteiten. En wanneer iets mist in LearnDash is er vast een andere plugin die voor een oplossing zorgt. Enerzijds is het natuurlijk een enorm voordeel dat LearnDash zo compleet is, anderzijds kan dit ook juist een nadeel vormen. Veel ondernemers die starten met LearnDash zien al snel door de bomen het bos niet meer met als gevolg dat hun cursus na lange tijd nog steeds niet online is. Een valkuil waar je uit moet zien te blijven, maar met mijn hulp komt dat vast en zeker goed. Wil jij een overzichtelijke en functionele leeromgeving in een WordPress omgeving, dan kan LearnDash de juiste plugin zijn voor jou!

Huddle is software van Nederlandse bodem waarmee je een e-learning en community site inricht. Het grote voordeel van Huddle is dat het raamwerk al helemaal klaarstaat en je eigenlijk zelf niets hoeft te bouwen (anders dan bij LearnDash). Uiteraard moet je wel het e.e.a instellen en je cursusinhoud toevoegen, maar dit is relatief gemakkelijk en snel te doen. Ook in Huddle heb je de gebruikelijke opties zoals content dripping en quizzen, hoewel wat minder uitgebreid dan bij een LMS-plugin. De community functie van Huddle is fantastisch. Wil jij jouw online cursus(sen) combineren met een community buiten Facebook, dan is Huddle voor jou een goede keuze. Voor betalingen kun je gebruik maken van Plug & Pay – dit is van dezelfde makers en werkt dus perfect samen met Huddle. Er hangt wel een prijskaartje aan Huddle; abonnementskosten bedragen € 695 per jaar of € 70 per maand. Voor Plug & Pay betaal je € 497 per jaar of € 49 per maand. Maar dit verdien je natuurlijk snel genoeg terug! 😀

Zo gaan we te werk

Kennismaking

We starten met een videocall zodat we rustig kennis kunnen maken en kunnen voelen of er een klik is tussen ons. Uiteraard bespreken we jouw wensen m.b.t. een leeromgeving en kijken we welke tool of software het beste bij jouw wensen past.

Voorstel

Wanneer we besluiten om met elkaar in zee te gaan, ontvang je van mij binnen 24 uur een definitief – op maat gemaakt –  voorstel met vermelding van de prijs en de gemaakte afspraken.

Aanleveren materiaal

Zodra ik jouw akkoord hebt ontvangen, gaan we aan de slag. Ik ontvang allereerst van jou al het materiaal dat ik nodig heb voor het bouwen van je jouw leeromgeving, zoals logo, teksten, video’s en afbeeldingen.

Eerste opzet & feedback

Ik maak een eerste ruwe opzet van de leeromgeving waarop jij vervolgens jouw eerlijke feedback geeft.  We bespreken deze feedback zodat ik weet of ik op de goede weg ben en wat jij liever anders wilt.

Bouwen leeromgeving

Vervolgens bouw ik jouw volledige leeromgeving. Houdt er rekening mee dat deze bouwfase ca. twee weken in beslag neemt (de opleverdatum leggen we in goed overleg vast).

Twee correctierondes

Daarna volgen twee correctierondes waarbij jij alle wijzigingen die jij nog wenst aan mij door kunt geven. Deze voer ik z.s.m. uit. Heb je meer rondes nodig, dan geldt hiervoor een uurtarief van € 55,00 excl. btw.

Oplevering

Ik lever de leeromgeving op. Je ontvangt daarna uitleg over je leeromgeving zodat je zelf weet hoe je deze  kunt beheren, up-to-date kunt houden en kunt wijzigen/aanvullen.

Online Leeromgeving WordPress

LearnDash i.c.m. WooCommerce
897 excl. btw
 • Installatie WordPress, thema & page builder
 • Installatie LearnDash & WooCommerce
 • Inrichten 1 complete cursus
 • Aanmaken home/inlogpagina
 • Licentiekosten 1 jaar
 • Na oplevering 1 uur uitleg
 • Betaling 50% vooraf en 50% bij oplevering

Online Leeromgeving Huddle

Huddle i.c.m. Plug & Pay
497 excl. btw
 • Inrichten Huddle account
 • Inrichten Plug & Pay account
 • Inrichten 1 complete cursus
 • Inrichten community
 • Abonnementskosten niet inbegrepen
 • Na oplevering 1 uur uitleg
 • Betaling 50% vooraf en 50% bij oplevering
 • Extra cursussen en functionaliteiten op aanvraag & tegen meerprijs.
 • Exclusief (sub)domeinnaam en hosting (bij Huddle is hosting inbegrepen in de abonnementskosten).
 • LearnDash leeromgeving: Licentiekosten voor het 1e jaar zijn inbegrepen. Daarna breng ik hiervoor € 149,00 per jaar (excl. btw) in rekening (of zorg je zelf voor geldige licenties). Licentiekosten voor eventuele extra premium WooCommerce plugins zijn niet inbegrepen en worden separaat in rekening gebracht.
 • Huddle leeromgeving: abonnementskosten Huddle & Plug & Pay en eventuele overige kosten zijn niet inbegrepen en komen voor eigen rekening.
Scroll naar top

Aan de slag met MailerLite

Gratis Nederlandstalige handleiding